Teleskop Levenhuk Skyline PRO 105 MAK 10.970,- Kč

Toto je můj inzerát
Vloženo: 3.2.2024 00:51 Typ: Nabízím Kategorie: Dalekohledy Od: Levenhuk Optics s.r.o. Město: Praha 4

Teleskop Levenhuk Skyline PRO 105 MAK
Maksutovův-Cassegrainův teleskop. Průměr čoček objektivu: 102 mm. Ohnisková vzdálenost: 1300 mm.
Kód: 27647

Záruka: tří roky

Hmotnost: 9.0.

Rozměry balení (d x š x v): 101.0×45.0×27.0

Levenhuk Skyline PRO 105 MAK je katadioptrický teleskop konstrukce Maksutov-Cassegrain, který nabízí obraz vysoké kvality při zachování kompaktních rozměrů a nízké hmotnosti. Apertura 102 mm (4 palce) zachytí o 23% více světla než jeho protějšek o průměru objektivu 90 mm (3,5 palce) a ohnisková vzdálenost teleskopu – 1300 mm (51 palců) – umožňuje dosáhnout vysokého zvětšení, které nabízí ostrý obraz pro pozorování i astrofotografii. Tento teleskop lze použít i k pozorování objektů hlubokého vesmíru, jako jsou planetární mlhoviny a hvězdokupy. Pomocí vzpřimovacího hranolu (k zakoupení samostatně) můžete svůj teleskop proměnit ve výkonný monokulární dalekohled pro pozemní pozorování. Lze jej použít i jako objektiv s dlouhým ohniskem pro zrcadlové fotoaparáty a uzpůsobit k použití s běžnými stativy.

Čočky a zrcadla jsou kompletně pokryty vícenásobnou antireflexní vrstvou, díky čemuž maximálně zužitkují dopadající světlo a dosahují delší životnosti. Robustní a lehký hliníkový tubus je usazen na paralaktické montáži s ovládáním jemného nastavení. Na svou montáž můžete také instalovat počítačem řízený systém pohonu (k zakoupení samostatně). Je vybaven nastavovacími kruhy, které – po rychlém nastavení – umožňují objekty lokalizovat podle jejich nebeských souřadnic a sledovat je pouhým otáčením paralaktické montáže. Na výškově nastavitelném stativu je praktická odkládací přihrádka na příslušenství, do které můžete ukládat veškeré své potřeby a nástroje. Pointační dalekohled 6x vám umožňuje rychlou orientaci a nalezení požadované polohy. Souprava obsahuje okuláry 10 mm (0,4 palce) a 20 mm (0,8 palce) se zorným polem 52 stupňů a zvětšením 130x a 65x. Skleněné čočky jsou pokryty několikanásobnou antireflexní vrstvou. Zaostření vašeho teleskopu je stejně snadné jako nastavení primárního zrcadla plynulým pootočením knoflíku. Okulárový výtah s ozubnicí a pastorkem je vhodný pro okuláry o průměru 31,75 mm (1,25 palce). Kromě okulárů dodaných v soupravě můžete tedy použít i okuláry zakoupené samostatně. Tím lze dosáhnout maximálního praktického zvětšení až 200x. Okulárový výtah je vybaven standardním T-závitem umožňujícím pomocí adaptéru připojit zrcadlový fotoaparát a použít teleskop k astrofotografii.

Řada Levenhuk Skyline PRO je určena pro pokročilé a náročné astronomy a zahrnuje několik různých modelů. Všechny modely mají jedno společné - maximální preciznost a spolehlivost během pozorování i astrofotografie, materiály a optiku vysoké kvality.

Specifikace
Optická konstrukce Maksutov-Cassegrain
Průměr čočky objektivu (apertura), mm 102
Ohnisková vzdálenost, mm 1300
Světelnost f/12.8
Nejvyšší praktické zvětšení 200
Limitní hvězdná velikost 12.0
Práh rozlišení 1.3"
Průměr okuláru 1.25"
Okuláry SUPER 10, SUPER 20
Pointační dalekohled (hledáček) 6x30
Montáž Německá paralaktická montáž EQ2
Stativ hliník
Výška stativu (nastavitelná), mm 700-1250
Rozměry tubusu (průměr x délka), mm 121x320
Hmotnost tubusu, kg 1.94

Odpovědět na inzerát
Vaše jméno:
Váš email:
Zpráva: